Handvormtegels

Handvormtegels: authentiek en levendig

De afgelopen jaren heb ik allerlei soorten tegels verwerkt in en rondom huis: klein, groot, mat, glanzend. Toch is er de afgelopen tijd één tegel die eruit springt: de handvormtegel. Deze tegel met karakter, want ze zijn allemaal uniek, zijn enorm populair in huis. Ideaal voor dè authentieke look in een keuken, badkamer of toilet.

Ietsje anders

De randen van een handwerktegel zijn niet helemaal strak, maar juist licht golvend. Hierdoor is iedere tegel uniek en juist dát maakt ze zo populair. Ook de geglazuurde bovenkant heeft een oneffen look. Hierdoor krijg je mooie licht en schaduw effecten op de tegelwand en creëer je meteen een wow-effect.

Maak de boel wat levendiger

Mijn persoonlijke favorieten zijn: bosgroen, voor de echte natuurliefhebber. Pastelroze (ja, ook als man zijnde), want dit straalt veel warmte en rust uit. Maar ook een zachte grijstint in combinatie met houten meubelen.

Waar een handvormtegel mooi is? Overal. De achterwand van jouw keuken. Of geef de badkamer en toilet een unieke uitstraling. Je kunt de tegels gebruiken als eye catcher in iedere ruimte. Bijvoorbeeld de wand achter een kachel of als lambrisering in de hal.

Legpatronen

Wil je een ruimte graag opknappen met de karaktervolle handvormtegels, dan bekijk ik graag samen met jou wat de beste legpatroon is voor de ruimte die je in gedachten hebt. Bij een lange ruimte, bijvoorbeeld een hal, kies ik vaak voor een verticaal legpatroon. Is het een relatief kleine ruimte? Dan zijn horizontale tegels vaak de mooiste keuze. Wil je liever iets anders? Denk dan aan een visgraatpatroon. Lekker speels en nòg anders.

Wil je graag mooie handvormtegels aan de wand, maar heb je keuzestress? Neem gerust contact op en vraag om advies. Onder het genot van een kopje koffie kunnen we samen bekijken welk formaat, welke kleur of welk legpatroon het beste bij jouw ruimte past.